Runtech Systems Oy: radanhallintaa kokonaisvaltaisesti

Runtech Systems on ottanut entistä kokonaisvaltaisemman otteen paperiradan häiriöttömään hallintaan.

Hallituksen puheenjohtaja Kimmo Loipon keksintöjen pohjalta vuonna 1997 perustettu paperiteollisuuden tyhjöjärjestelmiä ja energiatehokkuutta parantava teknologiayritys osti alkuvuodesta EV Group Oy:n.

”Runtechin palvelutarjonta kohdentui aiemmin perälaatikoista puristimen loppuun. Nyt EV Group Oy:n myötä tuotetarjontamme laajeni paperiradan hallinnassa ja stabiloinnissa koko tuotantolinjaan. Nyt pystymme tekemään paperinvalmistajille isompia kokonaisuuksia”, Loippo kertoo.

Yrityksen parikymmenvuotinen taival on edennyt paperikoneen ajettavuutta lisäävän tekniikan kehittämisessä. Loipon mukaan alku sujui ilmaterien, ilmaverhojen ja päänvientituotteiden parissa ratakatkojen vähentämiseksi.

Vuonna 2008 tuotetarjonta laajeni Ecopump Oy:n oston myötä tyhjöjärjestelmillä, jossa yhtiö on tällä hetkellä Loipon arvion mukaan markkinajohtaja maailmalla. Ecoflow’n mukana tarjonta lisääntyi vesimäärämittauksilla puristimella ja viiralla.

EV Group tunnetaan stabilaattoritekniikan kehittämisestä. Yhtiön uuden teknologian, EV EasyOne eco -konseptilla voidaan vähentää paperi- ja kartonkikoneen tuottavuuden ongelmia, erityisesti kuivatusosan alkupäässä, yksiviira-alueella esiintyvissä ajettavuuden ongelmissa.

Konseptilla voidaan vaikuttaa myös tarpeettoman suuriin nopeuseroihin. EV Group on 25 toimintavuotensa aikana toimittanut yli 1 700 erilaista radan ajettavuutta ja kuivatusta tehostavaa stabilaattoria – valtaosa niistä Euroopassa toimiville asiakkaille.

”Moni parannus, mikä voidaan tehdä viiraosalla tai puristimella, menee hukkaan tai jopa tuhoutuu, ellei kuivausosa kykene tuottamaan mahdollisuuksia ajonopeuden nostoon”, Kimmo Loippo sanoo.

Uutta on Runtechin kansainvälisen asiakaspinnan laajeneminen.

”Olemme olleet tähän saakka hyvin suomalainen ja eurooppalainen toimija, mutta viime vuosina yrityksestä on tullut myös paperiteollisuuden globaali kumppani. Kiina suurin yksittäinen vientimaamme, jota hoitaa Shanghaissa oleva 15 hengen tytäryritys.”

Pohjois-Amerikan markkinoilla on myös oma yritys Yhdysvalloissa, ja tarkoituksena on ulottaa sieltä myynti-, suunnittelu- ja projektitoimintaa myös Etelä-Amerikkaan.
Loippo sanoo yrityksen menestyksen takeena olleen alansa huippujen saaminen töihin.

”Toki tuotteetkin ovat hyviä”, hän sanoo.

Runtech Systems Oy arvioi tämän vuoden liikevaihdoksi noin 50 miljoonaa euroa.

Teksti ja kuva: Leif Lindberg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *